HTML

Gondolatok az életből....

Igazából ez csak szimpla merengés az élet dolgairól, amolyan "magamfajta" módon.

Friss topikok

  • Mati: Ohh, ez nagyon szép story volt! Megindító, romantikus, melodramatikus végkifejlettel... sorold éle... (2007.08.09. 01:10) Egy hosszú este....
  • Mati: Sztem az előbbi... (2007.07.01. 02:06) Merengések
  • csikky: Thanks god its kind of you matty (2007.06.24. 10:44) A kezdet of Nyár
  • csikky: Na de matty... (2007.06.24. 10:43) A zöld takony

Linkblog

Merengések

2007.06.26. 16:50 :: csikky

Nem vagyok egy filozófus fajta, de olykor nekem is támad olyan kedvem, hogy elgondolkodjak, spekuláljak erről a nagyszerű, de ugyanakkor egy érdekesen megmagyarázhatatlan jelenségről, melyet életnek hívnak. Időpocsékolásnak tűnhet, mert ez nem egy életbevágó talány, nem egy marhanehéz egyenlet, amit meg kell oldani. Nincs is igazából értelme, de a fantáziálás sosem volt bűn.

Mi van akkor, ha tényleg igaz az a feltételezés, amit már abban a filmben is feszegettek, abban a trilogiában, ahol a srác kikerüli a golyókat, lelassúlnak a dolgok, minden számítogépes katyvasz stb..A lényeg az, hogy az elmélet szerint, az egész világ csak egy nagy virtuális program, és igazából ami történik, nem is történik meg. Hát nem tudom, ha például összejövök egy szép lánnyal, az jó lenne, ha igaz lenne, de ha azt veszem alapul, hogy egy gép belerepül egy hatalmas toronyházba, vagy jön egy nagy ár, és elmos mindent, esetleg megvadult, kegyetlen emberek pusztítanak az utcákon.....na ilyenkor jól jönne ez a recept.

Azért próbáljunk meg kicsit "reálisabbak" lenni. Engem sokkal inkább vonz az az elgondolás, miszerint minket valami sokkal magasabb rangú és fejlettebb faj, társadalom tart megfigyelés alatt, tart kordában. Nem is olyan hülyeség, nem? Talán tényleg léteznek ilyen kis zöld micsodácskák, akik így felügyelik ügyes-bajos dolgainkat, és tudnak minden gondolatunkról, tettünkről....Mondjuk, hozzá kell tennem, ha ez tényleg így van, miért nem avatkoznak be egy kicsit olykor-olykor? Rendben, hogy nézik, mit csinálunk, de ha mondjuk lelövünk valakit, vagy felrobbantunk egy bombát...nyugodtan közbe szolhatnának, én nem haragudnék.

Áhh, túl meseszerű elképzelés, nem hinném, hogy ilyen tényleg van. Az is lehet, hogy egy őrült tudós, aki világuralomra tőrő terve részeként megfertőzte az egész világot, és most mindenki azt teszi, amit ő akar, irányítja az eseményeket. El is képzeltem, egy ilyen kis alacsony, pocakos, szemüveges, foghiányos fószer, aki kevergeti a kis ultramodern laborjában az anyagokat, és összerak belőlük egy savas koktélt.....na igen, gondolom ha rossz napja van csak atombombákat, meg vírusokat kreál. Ez mondjuk nem lenne para, de becsukhatná a háza ajtaját, nem venném a lelkemre, ha valamelyik találmánya eltünne. 

Ohh, majd elfelejtettem, az Úr maga. Na igen, sok ember szerint létezik, sokak állítolag találkoztak is vele. Hm, biztos kitartó ember lehet, mondjuk 7 nap alatt összehozni egy ekkora Földkupacot nem lehetett egyszerű, nem beszélve, hogy mennyi mindent kellett még rá rakni. Azt mondják, ha meghalok, talákozok vele, vagy valami ilyesmi. Biztos kedves, de én azért még élve találkoznék vele, csak úgy kiváncsiságból. Vicces lenne, ha kiderülne, hogy az egyik szomszédom az, már annyiszor csináltam itthon nagy zajt, ami zavarta őket.....ha így lenne, a Mennyországot elfelejthetném.

Ufók, őrültek, gépek meg maga Isten....nagy dilemma. Biztos csak azért gondolkodom, vagy gondolkodunk ilyeneken, mert néha nehéz elhinni, hogy ezt a világot mi formáltuk ilyenné...vagy csak nincs jobb dolgunk, mint ilyeneken gondolkodni.Valószinűleg az utóbbi.   

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gondolatokazeletbol.blog.hu/api/trackback/id/tr77106398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mati 2007.07.01. 02:06:22

Sztem az előbbi...
süti beállítások módosítása